Η Χαλκιδική

Πληροφορίες για τη Χαλκιδική

Πληροφορίες για τη ΧαλκιδικήΗ Χαλκιδική είναι ένας νομός της Ελλάδας και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της κεντρικής Μακεδονίας.

Αποτελείται από μία μεγάλη χερσόνησο στο βορειοδυτικό Αιγαίο, μοιάζοντας με χέρι με τρία δάχτυλα (Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αγιο όρος με το Αθως και τα μοναστήρια του).

Η Χαλκιδική προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αρiθμό τουριστών δεδομένου ότι προσφέρει μία μοναδική φύση, όμορφους κόλπους, μία κρυστάλινη θάλασσα, όμορφα μικρά νησάκια και γραφικά χωριουδάκια όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η Χαλκιδική συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, την ησυχία με την έντονη νυχτερινή ζωή, τα αρχαία με την μοντέρνα κουλτούρα. Κάθε πόλη της χαλκιδικής έχει τη δική της ιστορία.

Το κλίμα στη Χαλκιδική είναι γενικά ήπιο με περιορισμένες βροχοπτώσεις ενώ η ηλιοφάνεια και τα ζεστά καλοκαίρια της  είναι ευρέως γνωστά. 

Πληροφορίες για τη ΧαλκιδικήΟι ηλιόλουστες χρυσές παραλίες της, οι γραφικοί της κόλποι, τα παραδοσιακά χωριά της και το υπέροχο μεσογειακό κλίμα της καθιστούν την Χαλκιδική μια άριστη επιλογή για την επένδυση σε ακίνητη περιουσία.